Циганите, пребили деца спортисти в Асеновград, остават зад решетките

Прокуратурата внесе отново в съда обвинителен акт срещу 11-те побойници

Двама от циганите, участвали в побоя над децата спортисти и техните треньори и родители  от клуба по кану-каяк „Асеновец“ в Асеновград остават в ареста. Това реши асеновграските магистрати, които оставиха без разглеждане искането на 34-годишния Исмет Лютви и 39-годишния Костадин Мечев, тъй като в Районния съд в града под Асеновата крепост бе внесен отново обвинителен акт срещу 11-те цигани побойници.

Това ограничава правомощията на съдебния състав, тъй като единствен съдията докладчик по делото може да решава какви да са мерките за неотклонение на подсъдимите. Исмет Лютви и Костадин Мечев поискаха да бъдат пуснати на свобода и мярката им за неотклонение „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека, нотова не се случи.

цигани, побой, гребци, Асеновград34-годишният Исмет Лютви е обвинен в това, че на 26 юни2017 г. на ул. „Любен Каравелов“ до болницата в Асеновград в съучастие като извършител с Яшар Сами, на 27 г., Васил Иванов, на 19 г., Емрал Рамадан, на 28 г., Стефан Димитров – Тефик, на 33 г., Асен Асенов, на 40 г. и Костадин Мечев, на 39 г., е извършил непристойни действия (агресивно поведение, изразяващо се в хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи), грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 39-годишният Костадин Мечев пък е обвинен в хулиганство, заедно с обвиняемите Абдраман Абдраманов, Васил Иванов и Славчо Михайлов. Той хвърлял камъни по гребците и отправял към тях заплахи. И двамата може да получат до 5 години затвор за извършеното от тях престъпление, предвижда закона за извършените от тях престъпления, за които са им повдигнати обвинения.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право