Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

ЦИК готова да брани решението си за клипа на ДОСТ и пред съда

Ако бъде оспорено решението на Централната избирателна комисия за клипа на ДОСТ, ще го защитим пред Върховния административен съд. Това заяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова на брифинг. Вчера комисията реши, че е извършено административно нарушение на разпоредби на Изборния кодекс по отношение на клипа.

По думите на Нейкова предстои съставяне на актове за административно нарушение на двамата представляващи коалиция ДОСТ, както и спиране на клипа.

„Не считаме, че откриването на 35 секции в Турция е основание за неосигуряването на възможност на българските граждани там да гласуват“, коментира говорителят на ЦИК Александър Андреев, след като по-рано турското външно министерство обяви, че малкият брой секции в страната ограничава правата на българските преселници там.

Андреев посочи, че ЦИК прилага Изборния кодекс, където пише, че в държавите, които не са членки на ЕС, максималният брой секции, които може да бъдат разкрити, е 35.

По отношение на Германия Андреев обясни, че има разрешителен режим (от германска страна – бел.ред.), който не позволява разкриването на избирателни секции извън дипломатическите и консулските представителства. Наши сънародници, живеещи там, изразиха недоволство, че в страната ще има едва 13 секции.

Говорителят на ЦИК коментира и ситуацията в САЩ, където има подадени заявления за разкриване на повече секции, отколкото са разрешените съгласно Изборния кодекс 35.

„В рамките на режима, който е за съгласуване, към ЦИК постъпи мотивирано предложение от посланика в САЩ, с което ЦИК се съобрази с оглед разкриването на секциите. Няма друг, който по-добре да познава на място обстановката и който да може да даде своето становище, което е изискване съгласно Изборния кодекс, къде и как е ситуирана българската общност на територията на страната“, допълни говорителят на ЦИК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ СЪЗДАДЕНА ОТ ТУРЦИТЕ, ФИНАНСИРАНА ОТ ТУРЦИТЕ И РАБОТЕЩА ТОТАЛНО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ПАРТИЯ „ДОСТ“!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.