На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

ЦИК е уведомила НС за резултатите от референдума, депутатите имат 3 месеца да го приемат или отхвърлят

С писмо на ЦИК от вчера, публикувано днес, избирателната комисия е уведомила официално Народното събрание за резултатите от националния референдум на 6 ноември 2016 г.

Това е последната стъпка от проточилата се процедура. От 14 юни започва да тече тримесечният срок, в който по закон депутатите трябва да се произнесат с гласуване в пленарната зала дали подкрепят или отхвърлят решенията на избирателите по всеки един от трите въпроса.

ЦИК е уведомила НС чак вчера, защото обяви окончателните резултати на 1 юни и трябваше да изчака срока за обжалване на решението. Избирателната комисия трябваше да нанесе леки корекции в числата по силата на решението на Върховния административен съд по делото, в което „Шоуто на Слави“ оспорваше резултатите.

Междувременно депутати от група на „Воля“ внесоха свои варианти на промени в Изборния кодекс и в Закона за политическите партии.

 

ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Приемане или отхвърляне на предложението – предмет на референдума
Чл. 23. (1) Предложението, предмет на референдума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с „да“ са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.
(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.
(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с „да“ са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.

Разглеждане на подписката и предоставяне на информация
Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.
(2) Общинският съвет, кметът или органите на изпълнителната власт, до които е отправена местната гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в едномесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и предприетите мерки в интернет страницата на общината и в един регионален вестник.
(3) Органите по ал. 1 и 2 са длъжни в срока по ал. 1 писмено да уведомят инициативния комитет за своето решение и за мерките за неговото изпълнение.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Да бе. От 15 юни до 15 септември. Случайно. Учиндолеца и той случайно протестира, когато още нямаше за какво да протестира. Сега ще ни разправят вкупом, че са направили каквото са можели. И той и ГЕРБ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.