ЦИК започва регистрацията на партии и коалиции за предсрочните изобри

Централната избирателна комисия започва от днес да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, насрочени за 26 март.

Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 9 ч. до 17 ч. в ЦИК. Крайният срок за подаване на заявление за партиите и коалициите е до 17 ч. на 8 февруари 2017 г.

Последните години е традиция ГЕРБ да се регистрират първи за изборите. Партията праща младежите от партията пазят на смени ред пред бившия Партиен дом, за да може формацията да внесе първа документи.

Силовият вицепремиер и военен министър ген. Стефан Янев беше определен като отговорник по цялостната координация и организационно-техническа подготовка на изборите.

Според премиера Огнян Герджиков трябва да бъде конструиран Изборен борд, а амбицията е за провеждане на честни избори. Една от трудностите на предсрочните избори ще е задължителното машинно гласуване, което постанови съдът. Предвидените засега разходи по подготовката и произвеждането на изборите са 29 900 000 лева. Осигуряването на машини във всяка секция ще струва още 22 500 000.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.