ЦИК: Избирателите да отразят правилно своя глас, иначе няма да бъде зачетен 

Александър Андреев

"Изборният ден започна нормално. Няма съществени сигнали или жалби, които да са постъпили. Това съобщи пред "Канал 3" говорителят на ЦИК Александър Андреев.

"Като обобщение от насрочването на изборите до вчера бяха подадени 268 жалби и 101 сигнала, взети са необходимите решения по тях,когато си били в нашата компетентност. Когато не са били, сме ги предали на компетентните органи. Няма нарушения във вчерашния ден, имаше сигнал за осъществяване на предизборна агитация в социалните мрежи, но нашата компетентност е ограничена в такива случаи", каза Андреев.

"В ОИК са се произнесли, когато това е било в тяхната компетенция. Избирателите трябва да отразят правилно своя глас, иначе няма да бъде зачетен при определянето на крайните резултати. Затруднения е създавала бюлетината за общински съветници. Така има и мажоритарен вот и е хубаво да се знае как правилно да се отрази. Вече има и квадратче "не подкрепям никого", разлика от изборите през 2015 г. Хубаво е хората да бъдат насочвани директно към компетентните органи като МВР при нужда, завърши говорителят на ЦИК.

Коментари

Задължително поле