ЦИК трябва да назначи видинската районна избирателна комисия, партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава й

Снимки: Областна администрация

Партиите и коалициите във Видин не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предсрочния вот на 27 октомври на проведените консултации за състава на изборната администрация.

Съставът на РИК - Видин се състои от 13 души - председател, до четирима заместници, но не по-малко от двама, секретар и членове, съобщи в началото на консултацията, която бе ръководена от областният управител на Видин Ани Арутюнян. По нейно предложение представителите на партиите и коалициите решиха РИК – Видин да има четирима заместници. 

Коалиция ГЕРБ-СДС и „Възраждане“ поискаха председателското място и предложиха за председател съответно Даниел Боянов и Людмил Василев.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС настояха техен представител да заеме мястото на секретар.

След като не беше постигнато съгласие за състава на РИК – Видин, областният управител Ани Арутюнян обяви, че протокола от консултациите с всички придружаващи документи ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия, която ще назначи състава на РИК-Видин. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони