На 24 февруари 2019 да почерпят

Мартин, покровителят на българите в Европа Председателят на фондация “България” издава 2 списания, за да подпомогне бедстващи сънародници

Предупреждение за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Цирк на протестъри попречи на обясненията на Лозан Панов Главният прокурор посочи „ярки“ публикации в сайтове, чиито собственици са подсъдими и обвиняеми

Членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) напуснаха вчера заседанието на Пленума, възмутени от 30-ината дежурни фенове на Лозан Панов, събрали се в негова подкрепа пред сградата на ул. “Екзарх Йосиф”. Така заради липса на кворум не бе разгледана точката в дневния ред за незаконна политическа дейност на председателя на Върховния касационен съд (ВКС).

Както писа “Труд”, вчера Панов трябваше да обясни своето участие в протестен митинг пред президентството на 12 март т.г. в защита на католическия свещеник Паоло Кортези от Белене. Тогава шефът на ВКС се нареди до лидери и активисти на няколко политически формации. Сигнал за тази проява на Панов бе внесен във ВСС от Ивайло Крачунов, главен редактор на сайта “Блиц”. По предложение на Етичната комисия на съдийската колегия бе включена последна точка в дневния ред на вчерашното заседание на Пленума. В сряда Лозан Панов отказа да говори пред журналисти с аргумента , че това, което има да казва, ще каже на колегите си във ВСС.

Рано сутринта на влизане в сградата протестърите освиркаха председателя на Върховния административен съд Георги Колев, а посрещнаха Панов с ръкопляскания и наредиха болтове пред входа. Кагато заседанието на ВСС стигна до точката за Панов, Георги Колев заяви, че при подобни демонстрации отвън не желае да участва.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза на колегите си, че на монитора си вижда публикация в сайт на подсъдим (Огнян Донев – б.р.) със заглавие: “Болтове пред ВСС в подкрепа на Лозан Панов”, а в друг сайт, на обвиняем (Иво Прокопиев – б.р.) чете: “Граждани наредиха болтове на прага на съдебния съвет в подкрепа на Лозан Панов”. “Този цирк ми идва в повече”, каза Цацаров. И добави, че това, което трябвало да свършат за съдебната система на заседанието, вече са го свършили, затова той пожелава приятна работа на колегите си. И други членове си тръгнаха и така заседанието изгуби кворум и приключи.

Следващото заседание на Пленума на ВСС е идния четвъртък. Отсега е рано да се прогнозира дали Етичната комисия отново ще внесе точката за поведението на Панов. След нейното обсъждането може да се стигне до предложение и гласуване на импийчмънт за шефа на ВКС.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Кога най-после Комунистическата, Антифашистката и Циганската банди ще бъдат забранени със закон? И до кога ще хрантутим пенсионерите на тези банди, които ограбваха Българския народ и избиваха Българската интелигенция?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.