Цистерна се заби в къща на пътя Видин - Монтана

Снимка: БТВ

Цистерна е съборила ограда, влязла в двора на къща и е спряла в гаража, във видинското село Тополовец, съобщи bTV.

За щастие няма пострадали. Цистерната е била празна, тъй като преди това е разтоварила горивото си на бензиностанция във Видин, съобщи кметът на селото Сашко Здравков.

Когато излязла от очертанията на пътното платно тежкотоварната машина първо се е  ударила в електрически стълб и го съборила. Част от селото остана  без ток.  Екипи на енергото възстановяват щетите.

До инцидента се е стигнало след като цистерната е била засечена от турски тир. Шофьорът изгубил контрол над управлението и се ударил в гаража, чиято бетонна плоча е паднала върху паркиран автомобил, съобщи кметът на община Ружинци Александър Александров.

Ден по-рано Александров призова властите да спрат терора, на който са подложени жителите 10-те села от видинската община. Конкретният повод за реакцията му беше зловещата катастрофа край Смоляновци, когато турски ТИР изхвърли от пътя автобус пътуващ от София за Белоградчик. Сред пострадалите е жителка на Ружинци. 21 годишна студентка от Белоградчик изхвърча през прозореца и загина на място.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България