ЦРУ и ФБР издирват вътрешен човек, предавал документи на „Уикилийкс“

Изображение: Уикипедия

ЦРУ и ФБР издирват личността, отговорна за изтичането на секретните материали, описващи инструментите на ЦРУ при шпионирането на мобилни телефони, пише The Hill.

Смята се, че източникът е от редиците на самата агенция, сочат запознати с разследването. Издирването е част от общото разследване на двете агенции относно масивния пробив в сигурността, довел до публикуването на хиляди документи в сайта за разследвания „Уикилийкс“.

Много от документите са били държани в отделите на ЦРУ с високи равнища на сигурност, което означава, че „къртицата“ е най-вероятно служител на агенцията. Но се смята, че стотици от тях имат достъп до въпросните книжа. Разследването ще отсее въпросните хора, въпреки всичко.

По-рано „Уикилийкс“ съобщи, че е получил материалите от бивш служител на агенцията. ЦРУ не е потвърдило дали документите са автентични, но същевременно не е отрекло това.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. е, няколко антивирусни фирми потвърдиха, че става дума за цру….

  2. Браво на моите хакерчета!!! Справиха се отлично!!!! ЦРУ да го духа!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.