ЦСКА без право на трагедии

БУЛФОТО
Джонатан Линдсет дебютира с 30 минути срещу "Сейнт Патрикс" и загатна, че може да е сериозно попълнение на "червените".

Празникът на "Българска армия" с главен герой Христо Стоичков замръкна на "Васил Левски" четири часа по-късно. Конфузно и за първи път в историята си ЦСКА загуби на свой терен от тим от калибъра на "Сейнт Патрикс". Да, "червените" преживяха кошмар, който най-вече "сините" ще им припомнят с десетилетия. Но също така има реванш, който се превръща в мисия "Възможна и задължителна". Място за трагедии няма, даже напротив. Нужно е надъхване и увереност. За половин час Джонатан Ландсет показа, че явно ще е попадение в селекцията. И като титуляр в Дъблин вероятно ще даде импулс в играта на ЦСКА.
Саша Илич майсторски е научил отбора си да вкарва голове от статични положения. Но едва ли тактиката с центрирания бе най-подходящата при огромните ирландски мъжаги, които са царе в играта с глава. Логично спечелиха сигурно 90 процента от въздушните единоборства.
ЦСКА има спешна нужда да "свали топката на земята" - там, където "светците" няма да се чувстват толкова комфортно. Специална нужда от подкрепа именно сега има Асен Дончев. Герой с гол срещу "Черно море", грешник в Европа. Нито ръководство, нито треньори, а най-малко фенове имат право да сринат един млад "червен" талант заради една ситуация.
"Бедствие е, но не и кошмар - коментира капитанът Юрген Матей. - И преди година всички си мислеха, че сме аут още в първия мач, а ние влязохме в групите. Трябва да отидем, да играем по-добре и да победим!"
"Когато имаш много грешни пасове, не можеш да играеш по земята - добави Илич. - Случват се и такива мачове. Резултатът е лош, но има реванш. Надявам се, че няма да допуснем същите грешки в Ейре. Длъжни сме да изглеждаме много по-добре, от това, което видяхме тази вечер."
Очевидно един от големите проблеми на Илич е намирането на титулярен състав. Сърбинът непрекъснато "върти" футболистите. Похвално е, че дава шанс на всички и в различни моменти тази тактика работи. Но дори грандове от най-висок ранг имат изграден гръбнак от титуляри. В ЦСКА за такива могат да минат единствено Густаво Бусато, Иван Турицов (не игра зарази контузия срещу ирландците), Амос Юга и Матей.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ