ЦСКА взема оценен на 2 млн. евро

Рубен Пинто

ЦСКА е на път да направи сериозен трансферен удар. В България за финални преговори е португалецът Рубен Пинто, който е оценен на 2 млн. евро от сайта "Трансфермаркт". Той играе като дефанзивен халф, но обича и да атакува. Халфът има мачове и в младежкия национален отбор на Португалия.

Пинто идва от "Беленензеш", а е рожба на "Бенфика". След като не успява да се наложи в първия тим на най-силния португалски отбор в момента, той е пратен в "Пасош Ферейра", а после в "Беленензеш", който е последният му тим. Вестник "А Бола" обяви трансфера като сигурен. Така в ЦСКА ще има минипортугалска колония. Негови сънародници на "Армията" са Арсенио Нунеш, Давид Симао и Диого Виана. В историята си "червените" често са залагали на португалски играчи.

Новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску все още не е довел румънски футболисти в тима. Очаква се поне един негов сънародник да подсили "Армията". Най-голямото му желание е за Кристиан Сапунару, който играе в шампиона "Астра". След като тимът отстрани "Уест Хем" в плейофа за Лига Европа, той предпочита да остане заради груповата фаза на турнира.

Коментари

Задължително поле