ЦСКА в ужас от рефер именяк

За денонощие ЦСКА два пъти настръхна срещу съдия. След като Волен Чинков не отсъди поне три дузпи за „червените“ при 0:1 срещу „Славия“, БФС назначи скандален арбитър за голямото дерби на върха срещу „Лудогорец“ в четвъртък. Арбитър ще е именякът на 6 декември Николай Йорданов.

Съдията има кошмарна история, свързана с ЦСКА. Тя датира от 2008 година, когато на мач със „Сливен“ даде дузпа срещу „червените“, когато двамата „сблъскали се“ бяха на метър един от друг. През 2012-а подмина два пъти удари от бялата точка в полза на ЦСКА във вечното дерби. След това БФС не даде наряд на Йорданов за мач на „червените“ близо пет години.

Още по-любопитен е фактът, че същият арбитър свири и първото дерби на върха през сезона. Тогава „Лудогорец“ спечели с 1:0 в Разград. В кариерата си Йорданов е ръководил 30 пъти двубои на „орлите“ и те не са загубили нито веднъж.

Съдията много пъти е бил на мушката и на „Левски“. След 2:2 с „Литекс“ през 2009 година Георги Иванов-Гонзо изригна: „Този палячо развали мача!“ А от „Герена“ поискаха конгрес на БФС. Многократно съдийската комисия е наказвала Йорданов, но въпреки това редовно му дава ключови двубои. Няма случай от „Лудогорец“ да са се жалвали от него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ