ЦСКА и "Левски" заедно в скръбта

Много, наистина много рядко ЦСКА и "Левски" са заедно. Изглежда ще го направят точно за вечното дерби в неделя, което ще определи втория в крайното класиране на Първа лига. Ще бъдат заедно в скръбта.

Няколко дни след като бившият чешки защитник на "сините" Давид Бистрон сложи край на живота си в родината, същото направи и шампион с ЦСКА. Само на 46 години бранителят Стефан Лулчев се обеси по неизвестни причини. През 1997 г. той водеше защитата на ЦСКА при последния шампионски дубъл. Във финала за купата откри резултата срещу "Левски" за победа с 3:1 в края. Спечели трофея и две години по-късно.

Лулчев е намерен обесен в производствено машиностроително хале. Открит е от майка си .Най-вероятните мотиви са скорошният му развод и финансови проблеми. Дълги години Лулчев носеше екипа и на родния "Локомотив" (Пд), на който беше дори капитан.

"Стефан беше изключително момче, скромен и много работлив - спомни си Георги Василев, човекът, който го доведе в ЦСКА. - Никога няма да забравя гола му с глава срещу "Левски" във финала за купата. Стефан не е създавал проблеми, беше всеотдаен на тренировка. Всеки би искал да има такъв човек в отбора си."

Така последното вечно дерби за сезона трябва да започне с минута мълчание. В памет на двама шампиони - Стефан Лулчев и Давид Бистрон. Очаква се феновете и на двата отбора да направят хореографии в чест на своите бивши любимци и... поне за малко да не се освиркват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ