ЦСКА направи „тризъбеца на смъртта“

ВИЕНА - ЦСКА оформи „тризъбеца на смъртта“, тръгвайки за Виена за реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу „Адмира Вакер“. Няколко часа преди отлитането първа тренировка с отбора направи бразилският нападател Евандро да Силва, който не е картотекиран за дуела с австрийците.

Ръководството на ЦСКА планира той да е гръмкото име в селекцията. От нея няма да отпадне това лято българската звезда Кирил Десподов, вкарал два пъти при 3:0 срещу „Адмира Вакер“ на „Българска армия“. Въпреки офертите от чужбина националът ще остане. Двамата плюс вече набралия скорост бразилец Мауридес трябва да оформят „тризъбеца на смъртта“. И ако Евандро успее бързо да се аклиматизира, да се атакува мощно „Копенхаген“ в третата квалификация на Лига Европа. Всички в ЦСКА обаче държат на предпазливост и предупреждават: „Има реванш във Виена!“ Шест пъти „червените“ са печелили в първия мач с 3:0 и винаги са продължавали напред след това.

Визитката на Евандро всява истински респект. Нападателят е бил в разширения състав на Бразилия за световните квалификации срещу Колумбия и Еквадор миналата година. Тренирал е заедно с най-скъпия в света Неймар. Нападателят е отпаднал в последния момент от олимпийския тим на „селесао“, който спечели златните медали в Рио през 2014-а. До тези повиквателни нападателят стигна благодарение на силните си изяви в „Коритиба“.

„За първи път ще играя извън родината ми и се надявам бързо да се аклиматизирам – каза Евандро пред сайта на ЦСКА. – Радвам се, че има и други бразилци в отбора. Те ще ми помогнат да свикна с живота в България.“

Със силния старт на Мауридес и привличането на Евандро феновете на ЦСКА бързо ще забравят за своя доскорошен любимец Фернандо Каранга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ