ЦСКА отдава почит във Вуковар

Представители на ЦСКА ще отдадат почит пред тленните останки на 1027 български войници, офицери и доброволци, като 325 от тях са на неизвестни бойци от Първа българска армия на гробището във Вуковар. Това ще се случи в часовете преди решителната битка с "Осиек" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. В града, намиращ се в източна Хърватия, е второто най-голямо гробище на български войници в света. Към представителите на ЦСКА се очаква да има и фенове. Поне 700 ще са привържениците на „червените“ по трибуните на стадион „Градски врт“.

„Домакините са готови да направят толеранс при нужда от още 30-50 билета допълнително, ако всичко преди срещата като атмосфера и поведение бъде в рамките на нормалното“, съобщиха от „Армията“.

ЦСКА спечели първия мач с 1:0 в София, а реваншът в Хърватия се очаква да бъде изключително тежък. „Осиек“ игра с резервите в двубоя за първенство през уикенда и загуби с 1:3 от тима на „Горица“. Медиите в страната се надяват наставникът Дино Скендер да е добър "комарджия", заради рискът, предприет преди реванша.

"В момента живеем само с мисълта за Европа - каза треньорът на "Осиек". - Надяваме се да преодолеем ЦСКА и заради това турнирите са ни приоритет. В четвъртък вечер ще разберем дали ходът, който предприех, ще се окаже печеливш.“

Коментари

Задължително поле