ЦСКА пита държавата: Кога ще ни позволите да инвестираме в стадиона?

ЦСКА изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев с въпроси около стадион "Българска армия". Държавата и Столична община показват добро намерение арената да бъде реновирана, но на този етап "червените" не са получили разрешение да започнат така необходимата генерална реконструкция. Писмото до министъра е подписано от изпълнителния директор и легенда на ЦСКА Пламен Марков.

Ето го целият текст:

"ПФК ЦСКА София ЕАД иска да изрази своето безпокойство и да Ви сезира за някои процеси, касаещи бъдещите ни планове да притежаваме нов и модерен стадион. Клубът ни е на мнение, че съоръжението в този си настоящ вид не може да продължава да функционира.Това е очевидно за всички държавни и футболни институции, както и за многобройните ни привърженици. То не отговаря на критериите и изискванията на УЕФА да приема мачове на високо ниво, което от своя страна ни задължава да ползваме под наем друг стадион в определена фаза на евротурнирите. Да изпаднем в подобна ситуация е срам- за нас като клуб с утвърдено име в европейската футболна история, за Министерството като собственик на стадиона и за България, демонстрираща амбиции за модерна европейска държава.

В тази връзка искаме да попитаме: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30 годишен план за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика?

Досега получихме добронамерени обещания от всички страни, но на практика нещата са в притеснителен застой, защото ефективни действия няма.При положение, че нашето желание не е за финансиране от държавния бюджет, а само за съдействие и разрешения за съответните строителни процедури и документация. Припомняме, че в тренировъчната база „Панчарево“ досега сме вложили 4 383 086 лева в строителство и подобрения и е крайно време тези значими финансови средства да бъдат законно признати от съответните институции.

Ще се ангажира ли Министерството и държавата с конкретни срокове да се ускорят процесите на одобрение на нашите проекти и реалното им стартиране? Още от сега Ви молим да вземете нужните мерки, защото като хора милеещи за ЦСКА и родния спорт като цяло, не можем да търпим стадионът да продължи да изглежда в това опасно за ползване състояние.

Вярваме,че взаимните ни усилия ще дадат ползотворен резултат за да може спортната институция ЦСКА да притежава наистина стадион и база, с която всички да се гордеем и която да бъде отново люлка за футболни таланти и велики шампиони."

Коментари

Задължително поле