ЦСКА пристигна в „Ледена епоха“

БОДО – След 4-часов полет ЦСКА се приземи на най-северното кътче, което е посещавал в цялата си история. „Червените“ пристигнаха в полярния кръг за мач срещу норвежкия шампион „Бодо Глимт“. Досега най-северната точка от евроисторията на най-успешния ни клуб бе гостуването срещу исландския „Акурейри“ през 1990 година в турнира на КЕШ.
Минус 3 градуса, много сняг и лед посрещнаха ЦСКА на международното летище в Бодо, което се намира на съвсем малък полуостров в норвежко море, а отсреща му е Гренландия. Всички футболисти на ЦСКА тръгнаха екипирани като за Северния полюс. Летище „Бодо“ реално е в самия град – на няколкостотин метра от стадион „Аспмира“ и също на толкова от хотела на отбора. Въпреки че българската делегация кацна в 13,30 ч местно време освен студено беше и сумрачно. През декември в град Бодо има 20 дни, в които слънцето въобще не изгрява.
За първи път в чартъра на ЦСКА се качи английската легенда Алън Пардю, който е съветник на ръководството по спортните въпроси.
„Идваме в Норвегия, за да спечелим точки – отсече треньорът Стойчо Младенов. – Във всички мачове от Лигата на конференциите играем силно и точковият ни актив въобще не отговаря на представянето. Предпочитам в последните два двубоя да не сме толкова добри, но да натрупаме точки.“
От групата отпадна болния Бисмарк Чарлс. Притеснението в българската група е, че теренът на стадион „Аспмира“ е изкуствен. На него „Рома“ загуби преди месец и половина с 1:6. В 28 мача поред „Бодо Глимт“ има само един, в който не е вкарвал гол – при 0:0 срещу ЦСКА в София.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ