ЦСКА спечели водната битка с "Левски" след късна драма

ЦСКА спечели по драматичен начин с 1:0 дербито с "Левски". Единственото попадение на наводнения терен на националния стадион "Васил Левски" реализира дежурния заподозрян - Фернанго Каранга. Нападателят отклони центриране от фаул на Тиаго Родригес, за да хвърли в екстаз близо 10 000 "червени" привърженици, дошли да подкрепят своите любимци.

Двубоят от последния кръг на редовния сезон пък ще се запомни основно с изклюително тежките условия за игра. По-голямата част от срещата се игра при проливен дъжд, направил терена невъзможен за игра.

Срещата започна с лек превес на символичните гости, но след 20-ата минута "червените" взеха инициативата. Въпреки това по-чистите положения бяха пред вратата на Витаутас Чернаускас. Изстрел на Габриел Обертан в средата на първата част премина в близост до рамката до мрежата. В самия край на първата част Станислав Костов се озова на перфектна позиция, но вместо да подаде на връхлитащите в наказателното поле Прохазка или Обертан, стреля от малък удар в тялото на литовския страж.

След почивката играта не се промени, а на терена преобладаваха здравите сблъсъци и множеството нарушения. Делио Роси пусна в игра Серджиу Буш, а по-късно и Ривалдиньо, но атаката на "Левски" остана все така неефективна. Така се стигна до 84-ата минута, когато Яблонски фаулира Каранга в половината на гостите. Последвалото центриране на Тиаго намери именно бразилеца, който само оклони топката към мрежата на Божидар Митрев - 1:0 за ЦСКА.

Така "Левски" окончателно е вън от битката за титлата, изоставайки на цели 13 точки от "червените" и "Лудогорец", който е с мач по-малко. Тимът на Стамен Белчев пък продължава борбата с "орлите" за златните медали, която ще се реши в плейофната фаза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ