ЦСКА страда извън София

ЦСКА страда сериозно при гостуванията извън София през сезона. А в събота новото „завъртане“ в елита стартира с мач на „Лаута“ срещу „Локомотив“ (Пд).

Единствените покорени стадиони в провинцията са в северозападна България - „Ботев“ (Враца) за първенство и „Монтана“ за Купата на България. Успехи „навън“ са срещу „Септември“ и „Витоша“, но те се играха на националния стадион „Васил Левски“.

Мачовете на чужд терен са причината ЦСКА да не е на първо място в класирането в елита. Първият мач на „червените“ извън столицата през сезона бе в Европа – 1:2 срещу „Копенхаген“. Но за него отборът най-малко може да бъде винен. След това ЦСКА падна с 0:1 от „Лудогорец“ в шампионата, последна 0:0 срещу „Ботев“ в Пловдив. След това тимът на Нестор Ел Маестро не успя да се справи и с „Берое“ в Стара Загора – 1:1.

Голямата въпросителна в ЦСКА е дали бразилецът Мауридес ще продължи да бъде първи избор. При 3:1 над „Витоша“ за купата във вторник смяната му Али Соу вкара два гола. Мауридес е заклеймен заради смешната дузпа, която би срещу „Берое“ миналата седмица. От пейката чака и сънародникът му Евандро, който явно е последен вариант за Ел Маестро. Ако не успее да победи и на „Лаута“, сърбинът с английски паспорт трудно ще обясни защо ЦСКА играе толкова трудно в провинцията. До края на календарната година тимът има още само едно излизане извън София – на 9 декември срещу тоталния аутсайдер в първенството „Верея“ в Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ