ЦСКА търси две деветки

ЦСКА ще търси двама централни нападатели през лятната пауза. Отборът започна подготовка без истинска деветка, тъй като Фернандо Каранга е в Бразилия и се лекува от контузия. Ако възстановяването му се проточи или бъде продаден, то ЦСКА ще има крещяща нужда от попълнения.

„Червените“ освободиха цялата си зимна селекция преди първата тренировка. Дошлите в края на миналата година Александър Барт и Роланд Алберг си тръгват заедно с привлечените след това Раул Лое, Хеан Бланко и Укра. Спортният директор Пламен Марков уточни, че с някои от тях са се разделили по взаимно съгласие, а на други са прекратени договорите.

Новото гръмко име в ЦСКА ще е вратар. Хърватинът Данте Степица идва като титуляр от „Хайдук“. Миналото лято той е пазил и при двете победи над „Левски“ в предварителния кръг на Лига Европа. Към ЦСКА се присъедини и защитникът Стивън Перейра.

„Идвам в гигантски клуб – каза новият треньор Нестор Ел Маестро при представянето си на „Българска армия“. - Знам къде съм, знам ситуацията. Моят стил е победоносен. Футболът е състезание, а аз живея за състезания.“

Сърбинът с британски паспорт определи ЦСКА като огромно предизвикателство. В кариерата си на старши-треньор той има един сезон в „Спартак“ (Търнава), където стана шампион. „Работил съм като помощник в малки и големи клубове – продължи Ел Маестро. - Целта ми е до януари да говоря български. Знам, че съм в най-големия отбор в страната. Ще се борим да станем шампиони. Не е случайност, че последните седем години титлата е в „Лудогорец“.“

В треньорския щаб влиза брат му Никон Ел Маестро, както кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Димчев. Договорът на сръбския наставник е за две години.

Ел Маестро е бесен от информациите в Словакия, че „Спартак“ е станал шампион с уредени мачове. „Идват от президента на „Слован“, който е медиен магнат в страната – рече сърбинът. - Не съм най-добрият треньор, но пет кръга преди края на първенството имахме 13 точки преднина. Треньорът на „Ружемберок“ разпространява слухове чрез медиите в Братислава. Много добре момче, но много лош наставник. Гонят го отвсякъде, където се хване на работа...“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ