Цъфнаха водните линии в Цар Симеоновата градина в Пловдив

Водните лилии в езерото с Мечката в Цар Симеоновата градина в Пловдив дадоха своя първи цвят. Едно от любимите места на млади и стари пловдивчани в Цар-Симеоновата градина става още по-атрактивно, след като около цъфналите водни растения с бял цвят спокойно плуват японски златни рибки.

"Радостно е, след тежката зима и растенията, и рибите оцеляха. Явно грижите, които полагаме, дават добри резултати", не крие своето задоволство кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. "Средата определено влияе добре на японските златни рибки и те сега са хвърлили хайвера си и се размножават", допълва директорът на ОП "Градини и паркове" в Пловдив Стоян Алексиев.

През октомври 2016 г. служителите на общинското предприятие започнаха да отглеждат водните лилии и експериментално ги засадиха в езерото с Рибарчето в Цар Симеоновата градина. След това обаче бяха преместени в езерото със статуята на мечка заради наложителен ремонт на инсталацията. Той вече приключи и в момента се пълни с вода, като до края на седмицата половината златни рибки от езерото с Мечката ще бъдат преместени обратно в първоначалното ми местообитание. Така в 2 водни атракции в Цар Симеоновата градина ще плуват едни от най-красивите представителите на този вид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България