Цяла нощ сигнали за паднали дървета в Шуменско

Силният вятър отвори работа на спасителите от Пожарна безопасност и защита на населението в Шуменско. Пет акции за отстраняване на изкоренени дървета са имали огнеборците само за първите 6 часа на понеделника, а през деня сигналите продължаваха.

Още в първите минути постъпила информация за паднало дърво на пътното платно в Индустриалната зона на Шумен, близо до бившата „Сердика“. Дървото било нарязано и бързо отстранено от пътното платно. По същото време друг екип освобождавал от клони и дънер бул.“Мадара“ в Шумен. Към 6 часа сутринта на същия булевард паднало още едно дърво и засегнало пътното платно. Топола рухнала върху спортна площадка и в СУ"Васил Левски" в Шумен, но за късмет е станало през нощта, когато дворът е празен.

Сигнали е имало и до Районните противопожарни служби в Нови пазар и участъка във Смядово. Към 05 часа призори от силния вятър дърво се стоварило на пътя след село Преселка и затруднявало движението към с.Тръница. Екип е обезопасил пътния участък.  Паднали дървета е имало и по пътя след Смядово в посока към Бургас.

Поривите на вятъра в Шуменско достигат до 17 метра в секунда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони