Цяло киносъзвездие пристига във Варна

Цяло съзвездие от любими актьори, режисьори и сценаристи ще събере XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми, който се провежда под патронажа на вицепрезидента на РБ Илияна Йотова. Още преди официалния старт на киномаратона варненци ще могат да разговарят на живо с част от творческия екип на хитовия сериал „Откраднат живот“. Срещата с продуцентите Любо Нейков и Евтим Милошев и актьорите Емил Марков (доц. Захариев) и Никола Мутафов (д-р Пенев) е в зала „Пленарна“ на общината на 12 октомври в 17 ч., а непосредствено след нея ще се завъртят два епизода от филма.

Сред гостите на фестивала ще бъдат още Васил Михайлов, Филип Трифонов, Стоян Алексиев, Антон Радичев, Любен Чаталов, Орлин Павлов, Наталия Бардская, Алекс Сърчаджиева, Иван Ласкин, сценаристът Георги Мишев, директорът на „София Филм Фест“ Стефан Китанов, директорът на Националния филмов център Камен Балкански, режисьорите Костадин Бонев („Потъването на Созопол“) и Иван Павлов - председател на Съюза на българските филмови дейци, който представя свой филм в кинофорума.

Българско подкрепление ще получи и международното жури, към което се присъединява актрисата Яна Маринова, популярна с ролите си в „Стъклен дом“, „Фамилията“, „XI a“.

Башар Рахал стана новото лице на кампанията "Дари кръв, вземи билет".Във вторник е последната възможност желаещите да се включат в акцията, която ще се проведе в сградата на ректората на Мединския университет, и да получат шанса да гледат един от емблематичните филми от фестивалната програма - „Диванът на Сталин“ (Франция, Португалия, 2016 г. ) с Жерар Депардийо, последния филм на Анджей Вайда „Остатъчни образи“ (Полша, 2016 г.) или „Фортуната“ (Италия, 2017 г.), отличен с наградата за най-добра женска роля, в лицето на актрисата Жасмин Тринка, на тазгодишния фестивал в Кан.

От 12 до 15 октомври на 6 сцени във Варна и в СОК"Камчия" по време на XVII Международен фестивал ще бъдат показани 1890 филма от 107 държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони