Чакаме засилен интерес към Южното Черноморие

Очакваме засилен интерес на туристи към нашето море и особено към Южното Черноморие. 86 са останалите неохраняеми плажа, като 50 от тях се намират в Бургаска област. Все повече големи международни хотелски вериги гледат на региона като на привлекателно място за инвестиции. Очаква се съвсем скоро такива международни брандове да бъдат обявени. Това каза в петък в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

В морския град тя се срещна с кметове на морските общини, курортни шефове и началници на полицията и пожарната, като всички заедно обсъдиха готовността за предстоящия летен сезон.

Очаква се ръст на туристи, като прогнозата е за 5 процента повече летовници по нашето море, коментира още министър Ангелкова. Ще има засилени проверки от страна на всички контролни органи. Що се отнася до плажовете, под лупа ще бъдат гледани всички - охраняеми и неохраняеми.

Полетите на Летище Бургас са със 150 повече за месец май тази година, всравнение с предходната, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Това предвещава силен сезон, а през 2019 година втори нискотарифен оператор ще осъщестмвява редовни полети от Бургаското летище директно до Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкясъл и Лондон.

760 служители на МВР ще бъдат командировани през това лято, за да бдят за сигурността на туристите, каза комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България