Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Чакаме повeче туристи от Германия, Чехия, Полша и Русия следващото лято

Безпрецедентният ръст на чуждестранни туристи у нас през 2016 г. се дължи на усилията на бранша, правителството и местната власт. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова пред „Фокус“. Тя подчерта, че подобряването на туристическите продукти и услуги и налагането на страната ни като целогодишна дестинация трябва да продължат и догодина.

„Туристическият ни продукт продължава да се подобрява и смятам, че с годините той ще се подобрява още повече. Разбира се, винаги има какво да се желае, но информацията, която непрекъснато получаваме от контролните органи, показва, че с всяка година нарушенията в сектора намаляват. Има и лоши, има и много добри примери. Нашата работа е да се стремим да предлагаме максимално високо качество и да се насочваме и към по-високия клас туристи, защото най-важното оттук нататък ще бъде да увеличаваме приходите от туризъм“, коментира Николина Ангелкова.

Тя допълни, че за летния сезон на 2017 г. вече са договорени посещения, които да гарантират ръст на чуждестранните туристи от Германия, Чехия, Полша и Русия. Ангелкова припомни, че предизвикателство през отминаващата година е било приемането на подзаконовите актове към Закона за туризма, и подчерта важността на Министерството на туризма като самостоятелна институция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.