Чакат 20 000 зрители на дербито

Двайсет хиляди зрители ще има на националния стадион за съботния мач между „Левски“ и ЦСКА. Това заяви ст. комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. На миналия двубой между двата тима по трибуните бяха близо 18 000 души.

„Очакваме същата бройка или по-висока - каза Златанов. - На среща в българското първенство рядко се купуват билети предварително, така че е трудно да се каже с точност. Двете агитки и техните лидери заявяват, че има по-засилен интерес.“

Вратите на арената ще бъдат отворени 2 часа преди началото на мача, а всеки зрител ще бъде проверяван два пъти, преди да бъде допуснат на стадиона.

Дербито създава голям риск в столицата, но от СДВР заявиха, че е създадена необходимата организация.

„Що се отнася до самата среща, в секторите „Б“ и „Г“ има т.нар. самоохрана от стюарди от самите фен клубове - каза ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР. - Нашият ангажимент е при признаци на излизане на ситуацията извън контрол да се намесваме.“

От СДВР уточниха, че при равен резултат ще бъде забавено извеждането на агитката на гостуващия отбор - в случая тази на ЦСКА. При успех на един от отборите на стадиона ще останат за кратко привържениците на победилия тим до оттеглянето на противниковите фенове. Тази практика бе използвана с успех в предишните 2 срещи между „Левски“ и ЦСКА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ