Часове преди началото на концерта на Слави обстановката в София е спокойна

Центърът на София е блокиран за 32 часа заради концерта на Слави Трифонов. Началото му е от 19 ч., а на него се очаква да присъстват около 60 000 – 70 000 души.

Обстановката в София към момента е спокойна, все още няма много хора, които да се насочват към центъра. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от „Фокус”.

Той уточни, че има затруднение в движението в района на Румънското посолство и разклонението за алея „Яворов”, заради затварянето на бул. „Цариградско шосе”.

„Още не бързаме да затваряме останалите улици, въпреки, че бе запланувано за 15.00 часа. Ще изчакаме до последния момент, когато е необходимо, за да не създаваме допълнителни затруднения”, уточни още той.

Движението е спряно на Орлов мост, както и по ключови булеварди днес. „Цариградско шосе” е затворено до алея „Яворов”. След 16 часа днес се затваря участъкът от бул. „Васил Левски” до „Евлоги Георгиев” и бул. „Евлоги Георгиев” от „Драган Цанков” до бул. „Мадрид”.

Освен "Цариградско шосе", автомобили няма да се допускат и в част от булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", както и пресечките към локалното платно на "Цариградско шосе" в района на "Орлов мост".

За събитието е ангажиран целият ресурс на столичната полиция, както и служители на реда от провинцията.

Няма нищо конкретно като заплаха, но при събиране на толкова много хора трябва да предприемем всички мерки, за да може събитието да протече нормално, увери директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България