Частични заледявания по високите планински части в община Сливен

Частични заледявания се образуваха в Балкана на Сливен в деня на първия сняг – предупредиха от общината. Сутринта по високите планински части имаше 10-15 снежна покривка. По-късно валежът започна да спира и на места шосета се е образувала поледица. От общината предупредиха  шофьорите да бъдат много внимателни и да не тръгват на път, ако автомобилите им не са подготвени за зимните условия.

В Сливен не падна сняг. Но с понижаването на температурите през деня започна да се образува поледица на някои места по улиците и тротоарите. Населени места без ток и вода нямаше.

От Котел предупредиха шофьорите да бъдат особено внимателни, тъй като главният път, който минава край балканското градче, е с много и опасни завои. Ден преди планината да започне да побелява две сестри от Русе се преобърнали с колата си на един от острите завои. Автомобилът им направил кълбо и се плъзнал по таван. За късмет, това не станало от онази страна на шосето, където има дълбоко дере. Двете жени били силно изплашени, но се отървали без драскотина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони