Частично ремонтират улица „Опълченска” по настояване на Даниел Панов

Частично ремонтират улица „Опълченска” във Велико Търново, която е част от републиканския път III-514 между старопрестолния град и Горна Оряховица.

Дейностите са възложени от Областното пътно управление след настояване на кмета на Старата столица Даниел Панов. Наскоро той сезира Агенция „Пътна инфраструктура” за лошото състояние на отсечката и продължението й до северния изход на града, които са част от републиканската пътна мрежа.

Най-компрометираните участъци от ул. „Опълченска” ще бъдат частично преасфалтирани. От днес се работи по т.нар. „изкърпване” на дупките и попълването им с асфалтова смес.

В искането си до АПИ, с копие до Областното пътно управление във Велико Търново, кметът Даниел Панов посочва, че остава належащо извършването на основна реконструкция на ул. „Опълченска” и продължението й, на двата тунела по първокласния път Русе – В. Търново, както и на трасето от старата столица до Арбанаси.

Панов посочва също, че е необходимо укрепване на свличанията на земни маси от източния склон на хълма Трапезица. „Тези пътища осигуряват достъпа до Велико Търново от север и североизток и имат много важно значение за развитието на икономиката, транспорта, туризма. Те поемат основна част от туристическия поток към града, старата част с крепостите Царевец и Трапезица, музейните обекти и забележителности”, се посочва в становището.

Необходимите ремонти, заедно с нужната реконструкция на натоварената улица „Магистрална” с Дъговия мост, част от главен път I-4 София – Варна и доизграждането на обходния път между В. Търново до Дебелец, са въпроси, които кметът Даниел Панов и екипът му поставят пред АПИ от 2012 година насам. Предишното редовно избрано правителство осигури финансови средства за основния ремонт на ул. „Магистрална” и Дъговия мост, както и за довършването на т.нар. „Стар път” към Дебелец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България