Частни охранители заловиха 25-годишен молдовец след обир на аптека в Пловдив, издирват двама негови сънародници

Служители на частна охранителна фирма са заловили в нощта на събота срещу неделя 25-годишен гражданин на Молдова заради кражба от аптека в район „Тракия” в Пловдив, съобщиха от Областна дирекция на МВР в града под тепетата.

По първоначални данни чуждият гражданин бил влязъл с взлом в обекта и отнел две метални кутии с около 100 лева. Задържаният молдовец е отведен за 24 часа в полицейския арест на Пето РУ на МВР-Пловдив, където по случая е образувано бързо производство, а работата по случая продължава. Предстои материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура-Пловдив.

Според разследващите алармата в аптеката се задействала и веднага пристигнали частните охранители, които успели да спипат на местопрестъплението единия от тримата обирджии. Останалите двама, които се предполага, че са сънародници на задържания молдовец, успели да избягат с лек автомобил.

В момента двамата съучастници са обявени за общонационално издирване на територията на страната, а така също и на всички гранични пунктове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България