Част от високопланинските проходи остават затворени

Остават затворени някои от високопланинските проходи, след падналия в събота мокър сняг. Това са Върбишки, Златишки, Петрохан, Троянски. Ограничения за преминаване на тежкотоварни автомобили важат за проходите Вратник, Дюлински, Пампорово, Републиката, Твърдишки.

Екипи на пътноподдържащите фирми продължават разчистването на Петрохан. От Областното пътно управление в Монтана не се ангажират със срок, кога ще бъде отворен проходът, съобщи БНТ. До възстановяването на движението през прохода Петрохан обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Продължава работата и на Троянския проход. Очакванията са той да бъде отворен днес. От пътната агенция призовават шофьорите да не навлизат в затворените проходи до пълното им разчистване. Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха движението по още един проход - този по пътя Шипково - Рибарица.

Около 4-5 сантиметра е снежната покривка, която се образува на връх Шипка. Пътят на прохода е почистен и опесъчен. Премахнати са и нападалите дървета по пътното платно, но е ограничено движението на МПС с маса над 12 т.

От АПИ призовават шофьорите да не тръгват на път без подготвени за зимни условия автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България