Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Част от Евразийския съюз минава на купони за бензин

Единното пространство на Евразийския икономически съюз (ЕАС) има общи проблеми: нарушенията на трансграничните доставки заплашват с дефицит на моторно гориво, пише руският вестник „Независимая газета“.

Медиите съобщават, че на някои бензиностанции в Казахстан бензинът се предлага само срещу специални талони, след като в края на ноември страната бе изправена пред истинска бензинова криза. Астана прехвърля отговорността за увеличаването на цените и дефицита на Москва, която покрива 30 % от пазара в страната.

Русия пък на свой ред се оплаква от Беларус, която не извършва доставки на петролни продукти от местните рафинерии. В Министерството на енергетиката в Москва обвързаха ситуацията в Казахстан с недостига на бензин от Беларус.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (18)

 1. Не може да бъде… в евразийския съюз е обетованата земя. Няма еврогейове, евроатлантици и друга сган да пречи на велика майка расия да развива рая поднебесен. Да се чуди човек защо българските поклонници на путлерчо не емигрират там, а в гнусния изгнил запад…

  1. Ще Ви отговоря защо: Защото точно този запад ни е лъгал, командвал и ограбвал от самото ни освобождение от турците! А не Русия! Значи сега ние ще използваме малкия плюс, който ни се полага исторически. Франция и останалите европ. лакомии са се споразумявали векове с турците нас да ни тъпчат, а техните кораби в Средиз. море да не ги нападат, за да им просерира търговията. Те са богати благодарение и на нас. Ето затова сме им ние на европейците. Нас ни имат само за разменна монета.

   1. А любимите ти руснаци за какво ни имат според теб мъдрецо? Задунайска губерния… Русия води няколко успешни войни с Османската империя преди 1878г, след всяка от тях не освобождава България и се изтегля при което българите страдат. Русия е единствената държава против обединението на България, като дори насъсква Сърбия срещу нас и изтегля офицерите си от армията ни. Примери още много, но е абсолютно безмислено човек да си губи времето с промити мозъци…

    1. Cornholio не преиначавай историята както на теб ти харесва!!! След Съединението не Русия, а Австро-Унгария насъсква Сърбия срещу нас. Не случайно когато подпукваме сърбите и тръгваме към Белград, на княз Батемберг е заявено от високопоставен служител на Австро-Унгария, че ако княза не спре българския ще се сблъска не със сръбски, а вече със австро-унгарски щикове!!!! Прочети го в популярната История на България на Стефан Цанев… там също ще откриеш и защо Русия е била против Съединението…..нещата най-често не са така, както на нас ни се иска. Ти пак си бъди русофоб, но не променяй фактите, защото не съответсват на твоя мироглед. Теб днес те има, утре те няма, а Историята продължава своя път….

   2. Че като те е лъгал запада теб, мен лично ме е облагодетелствал, със възможности за развитие и реализация. А относно въпросът на cornholio, така и не отговори кратко, точно и ясно – Защо като не ти е удобно не емигрираш във Евразийския съюз ами се лигавиш и плюнчиш? Интересно до сега съм срещал хора които са ходили на запад и някой са успявали, някой не. Но не съм се срещал с хора които да искат да ходят към Русия за да си пробват късмета и да се благоустроят(има единици разбира се със език или познати, но всеки нормален си знае къде е на хляба мекото). Така, че прав ти път към Русия и да те светна, че МРЗ е увеличена вече на 7200 рубли (200 лева), дано да насмогнеш да си изхарчваш денгите.

    1. Стрино petroha, на Изток не може да емигрираш така лесно както на Запад, защото там не са им нужни роби, там имат човешки отношения. А за твое сведение, га такива боклуци и роби като теб отиват да възхваляват запада, западните богаташи и звезди емигрират на Изток. Купуват си имоти и вземат гражданство в Русия или Китай.

 2. Що се отнася до Русия – да, браво на Путин. Той им го обяви още 2014 на ЕС – вие се подигравате с нас, значи и ние почваме като вас – ще бъдем прагматични, ще си гледаме ползата. Свърши вече с руската щедрост! Руснаците на никого няма да простят тези 28 милиона загинали техни хора в двете световни! И светът ще се чуди, вече се чудят, де! На никого няма да простят! Браво! Така се пази държава, а не като предателката Меркел, гледа само на немците да им е добре, другите да умират. Е , сега ще видят, че и ние покрай тях. Няма какво да се мотаят бг политиците, ами да се оправят отношенията с Русия! Без да се съобразяват с ЕС! Сигурно им е лошо сега на вишеградските д-ви! И ние така! Марш да се кланяте в Москва! Народът отрече поведението на Плювню! Коригирайте си грешките, преди да ви се появят турците!

  1. Трябва да си инфантил за да вярваш, че велика сила като Русия ще остави проблемите и и нтересите си и ще седи и ще се грижи за нас. Няма такъв филм. А относно грижите може да попитате руснаците за Гладомора 1928-ма и как се изпълнява петилетка на чужд гръб. Или пък за може да разпитате за ГУЛАГ. Относно съюзниците на Русия. Турция е доста по-привлекателна заради армията си, икономиката си и геостратегическото си значение отколкото България. Отделно където преди 30 години цъфнахме и вързахме със руснаците, че сега пак ще да се редиме на опашка за хляб или ще да чакаме 10 години за жигули.

   1. Стрино petroha, говориш глупости заради дълбока неосведоменост. 1917 година революцията се прави от евреи и ционисти с цел да изтребят цялото славянско население на Русия и тази страна да стане техния Израел. Тези евреи и ционисти са хранели рибите в моретата с житото, за да изтребят местното население. Сега е лесно да се обвиняват руснаците за това, но в тези, които са управлявали Русия в онзи период са били зли ционисти.

  1. Абе аз 14 чаках, но не ме огря и ми върнаха парите… 1500 лева 14 години стояха, като безлихвен заем от мен. А колко такива имаше… Но въпросът е за купонната система. Помня я. И тук с купони бензин се е купувало. При това стигаше само за десетина дни…. НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!

 3. не знам на каква възраст сте спорещите но доста неща от споровете не контактуват с българската история то и тя историята е писана да служи на политиката но с едно не съм съгласна аз съм на 57 и на опашка за хляб стоях когато дойде демокрацията след 10,11 1989 тогава имах и купони за прах ,олио и по 300г сирене на човек в семейството отделно купони за бензин и стоене по цяла нощ на бензиностанцията на опашка разни зелени дето мислят че запада им е дал нещо не повече ви е взел но успя да притъпи мисленето ви и ви накара да мислите че ви е дал на вашата възраст около 25 ние ходехме в Русия тогава също мислехме че като печелим по някоя хилядарка или като учим в Москва и Ленинград ще успеем не просто ни вземаха повече от колкото печелехме и пак същия номер няма чужда държава която да мисли за българина и на изток и на запад той е чужденец затова е време да спрем да се надяваме на някого а сами да изградим държавата си докато не сме порутили и последната стена от това което имаме

  1. Иванова, малко съм по-млад от теб но не знам защо толкова бързо сте забравила някои неща. Висял съм по опашки за хляб. Ако не се купеше хляб до 10 часа вече беше свършил. В гастрономите имаше салам Камчия, кучешка радост, един вид кашкавал, лимонада, Етър и още няколко основни неща. Опашки имаше и още как. Банани само по нова година. Кока-Кола с връзки. Кола да си купиш чакаш по 10 години. Хората пак нямаха пари но не го усещаха защото нямаше къде да ги харчат. А сега има. Магазините пълни. Светът отворен. Който работи и изкарва живее добре. Хората имат избор. Пенсионерите само са изключение защото те милите останаха с доходите от комунизма да живеят в новото време. Но кой е виновен за това. Пак комунистите. Обраха паричките на народа покрай инфлации, приватизации, фалити на банки. Младите които искат да работят ще се оправят. За пенсионерите е лошо.

   1. монти, и понеже си по-млад – няма как да знаеш. Пенсионерите не получават по-малко за това, че доходите им са от комунистическо време, а за това, че комунистите ОКРАДОХА всички пенсионни фондове, натрупани по царско време, а по време на комунизнма не отчисляваха… За това сега пенсионерите не получават ЗАРАБОТЕНОТО ОТ ТЯХ, а това, което В МОМЕНТА РАБОТЕЩИТЕ ОТЧИСЛЯВАТ за собствената си пенсия. И в този ред на мисли – няма как да ме излъжат, че частните пенсионни фондове ще ме окрадат, а НОЙ е върха на сладоледа. Само след 10-15 години работещите ще са с 30% по-малко, а пенсионерите – с 50% повече. Интересно ми е тогава от къде НОЙ ще взема, за да плаща МИЗЕРНИТЕ пенсии?

 4. Da, no vse pak komunizma si otide. Spete spokoino detza. No doide kapitalista i toi iska da mu se raboti a bulgarina ne iska da raboti a samo da lapa i da zivee na 4uzd grab, a tova go nyama veshe nikade. aide ciao buona serra amigos…

 5. Трябва да помним историята и да не я изопачаваме. Имало е и хубаво и лошо. Сега сме изправени пред невиждана опастност и да си спомним какво пише на Народното събрание. И по-малко чувства, а по-вече прагматизъм.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.