Част от Младост 3 без топла вода вече два месеца

Жители на столичния квартал Младост 3 сигнализираха БНТ за продължаващи ремонти на топлопреносната мрежа, които ги оставят без топла вода вече два месеца.

Домоуправителите от Младост Пламен Димитров и Ганчо Иванов се оплакват от непрекъсната промяна на графиците за подмяна на тръбите за топла вода от страна на Топлофикация. Домоуправителите твърдят също, че не се работи активно по ремонтните дейности. Засегнати от ремонтите са жителите на блокове 310, 312 и 313, както и останалите блокове, разположение между метростанциите "Александър Малинов" и "Александър Теодоров - Балан".

Според първоначално обявения от "Топлофикация-София" график ремонтите е трябвало да продължат от 9 май до 13 юни. Те обаче продължават и сега, като се очаква да приключат на 17 юни.

Говорителят на "Топлофикация-София" Елизабет Павлова поднесе извинения към клиентите на "Топлофикация", засегнати от ремонтите в квартал "Младост", които ще ги оставят без топла вода за по-продължително време. Тя информира, че през месец юли ще бъде последният етап от ремонта и обясни, че всички ремонти се обявяват предварително в сайта на "Топлофикация-София".

Причини за ремонтите са авариралите съоръжения през месец февруари, които трябва да бъдат подменени, освен това трябва да бъдат подменени 5 км топлопреносна мрежа, които са причинявали чести аварии през последните две години в квартал "Младост".

Г-жа Павлова напомни, че още през април е обявено и още едно предстоящо спиране на топлата вода от 1 до 11 август от ТЕЦ-София Изток заради авариралия магистрален топлопровод.

Домоуправителите изразиха своите притеснения, че жителите на квартала на практика ще останат без топла вода до есента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България