ЧЕЗ отлага продажбата на активите си в България

Планираната продажба на активите на ЧЕЗ в България се отлага, твърди чешкото издание  Lidovky.cz. Според него продажбата на шест дъщерни компании за повече от 8 милиарда корони е била поставена под въпрос от Надзорния съвет на ЧЕЗ.

В края на януари продажбата трябваше да бъде одобрена от Съвета на директорите на компанията. Надзорният съвет е поискал нов доклад, който да разглежда не само продажната цена, но и информация дали е имало справедлив достъп на всички, които се интересуват от конкурса, твърди изданието.

"Стратегическият комитет на Надзорния съвет прекрати дискусията по този въпрос. Той иска да има три доклада за оценка на сделките, които са с такива мащаби. Две надзорни становища бяха на разположение на Надзорния съвет, единият от които беше представен на следващото заседание ", каза говорителят на ЧЕЗ Ладислав Крис.

Според LN, от доказателствата на борда на директорите е видно, че купувачът трябва да бъде българска компания „Инерком България“ ЕАД.  Досега ЧЕЗ отказа да потвърди името й, позовавайки се на поверителността на текущите преговори.

Говорителят на ЧЕЗ Ладислав Крис увери, че ръководството на компанията се интересува от начина, по който ще бъде финансирана операцията. "Преди всичко беше в интерес на самата CEZ да гарантира, че компанията, която е представила най-доброто предложение, ще покаже начина на финансиране на сделката, включително и от външни източници. На последната среща на Стратегическия комитет на Надзорния съвет това беше представено ", добави Крис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес