165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Челен опит: Асфалтират наполовина улица в монтанско село

Една от главните и най-дълги улици в село Мадан никога не е била асфалтирана. Затова, когато наскоро върху част от нея се появява асфалт, местните са изненадани.

Още по-изненадани остават, когато работниците си тръгват и оставят улицата асфалтирана наполовина, информира БТВ. Предположенията са разнообразни.

Иван Ангелов предполага, че са правили алея или площад. „Или сигурно тука пенсионерите ще търчат сутринта, ще правят тренировки”, казва той.

По-възрастните предпочитат досегашното й състояние. Красимир Иванов, който се придвижва с каруца, посочи, че се чуди от коя част да мине.

Шофьорите обаче нямат избор. „Това е хубаво, добре са го направили, ама трябва още по-широко да бъде, да могат да минават и коли. А не само колелета“, коментира Георги Каменов.

Хората на колелета са най-доволни – имат прекрасна велоалея.

По същия начин изглеждат още две улици в селото, а причината за половинчатата работа е проста: така е предвидено по проект. Той не е за асфалтиране на път, а за подмяна на водопровод.

„Разрешава се асфалтиране само върху подменения водопровод. Действително има и лоши коментари, но аз съм щастлив, защото успяхме Мадан почти да го завършим със смяна на водопроводи”, посочи Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци.

Сега общинската администрация търси пари за доасфалтиране на недоасфалтираните улици. За това ще са нужни малко над 100 хил. лв. Ако този асфалт го нямаше, сметката щеше да е три пъти по-висока.

Така че тази година – половин улици, догодина – цели.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Още по-изненадани остават местните, когато работниците си тръгват и оставят улицата асфалтирана наполовина, информира БТВ. Предположенията са разнообразни.“ Кинтите са се кратили. Ама винетките са си скъпи още.

  2. Добре е,че поне в град Мадан улиците са си асфалтирани.Оллле!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.