Челен сблъсък между кола и камион в Кирково, четирима души са тежко ранени

Снимка: Архив

Лека кола и тежкотоварен камион се сблъскаха челно на пътя между старата застава до Чорбаджийско и с. Кукуряк в община Кирково, предаде БНР.

Четирима, които са пътували в леката кола са тежко ранени. Очевидци разказаха, че пътното произшествие се е случило, защото колите се опитвали да избегнат дълбоките дупки по пътя. Жители от близките села заявиха, че въпреки сигналите до съответните институции пътят не е бил ремонтиран. „Жертви ли трябва да дадем, за да ни обърнат внимание“ , питат те.

„Преди известно време се обърнахме с подписка към общинските администрации в Кирково и Крумовград с искане за ремонт на пътната отсечка от Подкова, през Чорбаджийско, до Токачка. Общините от своя страна информираха Агенция „Пътна инфраструктура“, но досега не получихме някакъв отговор от там“ оплакаха се жители на селата Тихомир, Малкоч, Кран, Кукуряк, Пашинци, Токачка, Бук и Гривка.

Общинските администрации в Кирково и Крумовград изпратили писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и до директора на Областното пътно управление. В писмото се казва, че е постъпила подписка от жители на осем населени места с искане за извършване на ремонтно-възстановителни работи на пътната настилка на републикански път III-509 в участъка от Чорбаджийско до Токачка.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България