„Челси“ печели титлата, когато е лидер по Коледа

Всеки път, когато „Челси“ е лидер в класирането по Коледа, титлата отива на „Стамфорд Бридж“. Това показва статистиката в шампионските сезони на „сините“, а в момента тимът на Антонио Конте се движи по график. Лонтончани записаха десета поредна победа след 1:0 над „Съндърланд“ като гост. Гола вкара Сеск Фабрегас, с което държи „сините“ на 6 точки дистанция от „Ливърпул“ и „Арсенал“. При това положение дори „Челси“ да загуби следващия си мач, който е срещу „Кристъл Палас“, тимът посреща Коледа като лидер. Лондончани оглавяваха таблицата по празниците през 2004, 2005, 2009 и 2014 г. и след това винаги триумфираха с титлата. „Челси“ гони и рекорд по победи. През сезоните 2008/2009 и 2009/2010 тимът записа 11 поредни успеха. При евентуален триумф и срещу „Кристъл Палас“ в събота играчите на Антонио Конте могат да счупят рекорда на 26 декември, популярния като „Боксинг дей“ ден в Англия. Тогава „Челси“ чака „Борнемут“.

„Бих искал моите играчи да не гледат класирането и да се концентрират върху мача с „Кристъл Палас“ - категоричен бе мениджърът Конте. - Трябва да се представим добре, за да посрещнем щастливи Коледа.“

Освен с победната серия на „Челси“ двубоят със „Съндърланд“ ще бъде запомнен и с трогателния жест към неизлечимо болно от рак дете. Петгодишният Брадли Лоури, който се превърна в талисман на „черните котки“, а в битката се живота му се включиха и други футболни клубове като „Евертън“, беше зарадван с възможността да излезе на терена като истински футболист и да отбележи гол за любимия „Съндърланд“. Това се случи на загрявката преди мача, а в ролята на негови помощници влязоха звездите Диего Коща и Асмир Бегович от „Челси“. Малко по-късно Брадли изведе отборите на терена в прегръдките на Джърмейн Дефоу и позира като истинска звезда. В петата минута на мача зрителите на стадиона станаха на крака и аплодираха детето, а на трибуните се появи огромна фланелка на „Съндърланд“ с неговото име и №5 на гърба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят