Червени ветерани от НС си търсят работа

парламент, пленарна зала

Част от червените депутати със стаж над 3 мандата си търсят работа, установи проверка на "Труд". Димитър Дъбов и Атанас Мерджанов все още кроят своите нови творчески планове.

Бившият лидер на БСП и дългогодишен /21 години/ народен представител Михаил Миков се връща да преподава Наказателно право в СУ. Това установи проверка на "Труд" сред знаковите имена от парламента в годините на прехода, които вече няма да са народни представители.

"Толкова много неща, които съм пропуснал в годините", отговори лаконично на въпроса с какво ще се занимава занапред Миков. Той поясни, че ще обърне внимание на семейството и ще дава отговори на битови въпроси. Освен това ще се занимава с право, като се върне на асистенското си място в СУ и ще преподава Наказателно право на студентите. Преди да влезе в парламента до 1996 година Михаил Миков бе и член на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация.

Миков категорично отказа на този етап да коментира по какъв начин ще продължи партийната си кариера. "Аз съм си член на Националния съвет на БСП. Едва ли там може да има промени без конгрес", категоричен бе бившият лидер на столетницата.

Нов Център за изследване на отбраната и сигурността ще ръководи Ангел Найденов. Той все още изчаква регистрацията, но вече е готов с кадрите, които ще включи в екипа си.

Янаки Стоилов не е спирал да преподава в юридическия факултет на СУ. Той подготвя голям докторат, предстои му да стане професор. Негови съпартийци съобщиха, че Стоилов чете и лекции като гост-професор в Шанхайския университет.

"Ще си гледам внуците. Имам петима. Няма да спра да наблюдавам и партията си" кометнира пред "Труд" Георги Божинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика