На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Кое вещество в червеното вино удължава живота

Червеното вино може да ни помогне да живеем по-дълго, съобщиха учени, съживявайки разгорещения дебат относно съставка, която някога беше наричана „еликсир на младостта”, съобщава в. „Дейли мейл”.

Веществото ресвератрол защитава червените сортове грозде и какаовите зърна от инфекции и при суша, но в продължение на десетилетия експертите спореха дали то помага на хората да живеят по-дълго. Ново изследване установи, че веществото може да удължи живота ни, защото имитира друг защитен ензим и само две чаши червено вино може да са достатъчни, за да се усети ползата.

Предишни изследвания върху мишки показаха, че ресвератролът увеличава продължителността на живота им, повишава енергията им и предпазва от диабет, но критиците отбелязваха, че веществото било използвано в „нереалистично високи дози”.

Поради това авторите на новото изследване използвали много по-малка доза, до 1000 пъти по-малка отпреди. Техният пробив дошъл, когато комбинирали ресвератрол с ензима TyrRS, който се свързва с ядрото на клетката, когато е подложен на стрес.

Изследователите открили, че когато ресвератролът и TyrRS бъдат комбинирани, което може да се случи по естествен път в тялото, те имитират лекуваща клетките аминокиселина, наречена тирозин.

След това този процес активирал протеина PARP-1, чиято роля при възстановяването на ДНК оказва значително влияние върху продължителността на живота, твърдят учените. „Въз основа на тези резултати може да се смята, че умерена консумация на две чаши червено вино би дала на един човек достатъчно ресвератрол, за да се предпази по този начин”, заяви авторът на изследването д-р Матю Саджиш от института „Скрипс рисърч” в Калифорния.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.