„Червено-син“ тандем атакува БФС

„Червено-синият“ тандем Любослав Пенев - Николай Илиев ще атакува президентския пост в БФС на предстоящия на 16 февруари Конгрес. В екипа на Пенев влизат още юристът Радостин Василев, работил в ЦСКА, Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите, и Атанас Стоилов, треньор на аматьорския „Германея“ (Сапарева баня). Пенев разкри, че има 10-годишна стратегия за управление.

Ето най-интересното от изказването на кандидата за президент на БФС:

Кандидатурата

Когато поех националния отбор бяхме на дъното. Сега сме на дъното на дъното. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви кръгове, квадратчета и триъгълници. Готвим проект, съставен от три части - краткосрочен - три години, средносрочен - 7 години и дългосрочен - 10 години. Подготвили сме 10-годишна стратегия. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен проект. За къде сме с тази стратегия. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, много хора започнаха да коментират. Къде са сега тези хора? Нещо не ги виждам. Нека сега да се покажат. Странно е, че примерно един отбор като ЦСКА все още не е обявил кой ще подкрепи. На феновете шапка им свалям. Те заявиха, че ме подкрепят. Хикс и загуба не ме вълнува, винаги излизам за победа. Това решение назряваше в мен с течение на години.

Промените

Твърдо съм против президентите да участват в Изпълкома на БФС. Ето казвам ви как ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране, а не да се пътува по 500 км със снимчици и албумчета. Ще имаме модерен футболен съюз. Изключително важно е да си партнираме с държавата. Ще го направим с Министерството на образованието, това на спорта, но и отделните общини. На Красен Кралев искам да му кажа да не взима страна. Той представлява държавата, не да агитира. Лека забележка и съвет. Ще поискам от държавата един добър парцел за нов чисто футболен съюз. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националния отбор да си плаща такси за тренировки и мачове. Имам проект за две нови бази. Не сме решили къде ще бъдат изградени. Имаме потенциал, не само във футбола, и той трябва да бъде използван. Вече изгубихме много години.

Чужденците

Не казвам, че няма да има в първенството, но ще има ограничения. Кога ще видим нашите българчета? Кога ще им дадем възможност? Ще бъдем уважителни. Нашият продукт трябва да е на висота. Ще има пълно взаимодействие между мен и клубовете. Сериозни промени по този казус с чужденците. Иначе ще имаме слаби национални отбори. Факт! „Лудогорец“ какъв принос има към националния отбор. Къде им е школата? Къде играят? Няма нищо лично и против никого. Тук съм за да изградя българския футбол на мястото, което заслужава. Нужно е много труд.

Заплахи

От БФС обикалят България и заплашват местните футболни структури. Не мога да го докажа, но е така. Плашат ги, като казват, че ще правя чистка. Не! Рибата мирише от към главата. Ще работим, но по други правила. Всеки ще носи отговорност, защото ще има контрол. Ще прилагаме правилата на ФИФА, УЕФА и КАС. Всеки футболист и клуб трябва да е защитен. Каквото е подписано, ще се спазва. Ред, дисциплина и организация. При мен е така. Скромничко и да бачкаме. Ежедневна работа. Чувам, че се спонсорират гласове, които ще участват в конгреса. 200, 300 и 400 лева. Толкова ли струва един вот? Няколко топки, мрежички, флагчета... Толкова ли струват нашите деца? Тези хора, които управляват са не подходящи за тази работа. Нашият футбол е ръждясал.

Съвест

На делегатите с право на вот ще кажа да гласуват по съвест. Който не си намира съвестта е хубаво да си я потърси. Не казвам, че трябва да гласувате за мен. Футболът трябва да тръгне нагоре. При мен националният отбор вървеше, защото си вършихме добре работата. Вижте под леглото, някое шкафче, гардероба и намерете тази съвест. Изтупайте я, ако има много прах. Да не я оставите в хотелската стая, защото чувам, че се организира спане, хранене... Да мислим. Ако някой пропусне да се качи на автобуса, който му е осигурен, пеша и да дойде на конгреса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ