Червен код за опасно време е обявен в цяла Сърбия

Червен код за опасно време, който е най-високият от пет възможни, бе обявен днес на цялата територия на Сърбия поради екстремно ниските температури и снеговалежа, съобщава предаде БТВ. Над сто селища в планинските райони на страната са откъснати от света.

Служители на Сектора за извънредни ситуации в министерството на вътрешните работи евакуираха 113 души от блокираните райони, съобщи Живко Бабович от сектора. По думите му ситуацията по пътищата се е подобрила, възстановено е движението по първостепенните и второстепенните пътища, но обстановката по третокласните и селските пътища остава тежка.

Ситуацията в Сърбия остава сложна поради много ниските температури и обилния снеговалеж, който не престава през последните няколко дни. Пътищата бяха затрупани от четириметрови преспи.

Най-ниската температура днес в страната беше измерена в Сиеница - минус 27 градуса. Следват Лесковац с минус 25, Копаоник с минус 24 и Куршумлия с минус 23 градуса.

По-рано снежна буря блокира около 10 000 души на Пещерското плато, в югозападна Сърбия. В цялата страна са регистрирани многобройни катастрофи, в които пострадаха десетки хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа