Черен турмалин срещу енергийни вампири Неутрализира вредните лъчения

Шерлът е естествено пироелектричен (поляризира се при нагряване) и пиезоелектричен кристал (променя формата и обема си под въздействието на електричен ток и обратното). Черен турмалин се добива главно в Бразилия и Мадагаскар. Има залежи и в Австралия, Афганистан, Пакистан, Индия, Бирма, Нигерия, Намибия, Урал, САЩ, Шри Ланка, Германия, Италия и Швейцария. В България го има на Витоша, около Владая.

Другото му име е шерл

Черният турмалин е най-силният защитен камък, който съществува на Земята. Той може да ни спаси от черни мисли и черни магии. Предпазва от уроки и ни прави недостъпни за енергийните вампири. Активира коренната чакра и дава импулс за събуждането на енергията кундалини. Толкова много ползи само в едно парче кристал – затова шерлът е обект на поредицата “Тайните на камъните”.

Вампир кръвопиец се пъди с чесън и сребърен кръст, а се ликвидира с кол в гърдите. Енергийния вампир неутрализираме с шерл. Не знаете какво е шерл? Това е кристал с огромна защитна сила – на практика най-мощният предпазващ талисман. Действа, като преобразува всички отрицателни вибрации на всички енергийни нива и дори ни спасява от собствените ни отрицателни мисли, комплекси и гневни изблици. Той прави защитен енергиен балон около собственика си, непробиваем дори за черната магия.

А иначе казано – шерлът е черен турмалин.

Названието “турмалин” произлиза от думата toramali на синхалския език в Шри Ланка и означава “смесен скъпоценен камък”, тъй като турмалините се изключително разнообразни. Има три основни вида: дравит, шерл и елбаит, които се разделят на 14 разновидности (някои гемолози различават 32 вида), според цвета. Кристал, който се е формирал при вулканичните изригвания продължение на десетки хиляди години, турмалинът е естествено пироелектричен (поляризира се при нагряване) и пиезоелектричен кристал (променя формата и обема си под въздействието на електричен ток и обратното). Някои видове са и плеохроични – тоест цветът им се мени, когато са осветени от различна посока.

Видът турмалин, известен още като шерл (от името на германското село, където е бил открит – с. Шерлау), е с черен до тъмнокафяв цвят. Той е сложен натриев желязо алуминиев боро-силикатен хидроксид. Изобщо формулите на различните видове турмалин предизвикват лаика да възкликне: “и последният да затвори вратата”. Ето химичната формула на шерла: Na(Fe2+3)Al6(Si6O18)(BO3)3(OH)3(OH) с основни елементи водород, бор, кислород, натрий, алуминий, силиций и желязо. Шерлът дължи непрозрачния си черен цвят на три елемента: на желязото, което е в основната му химична формула и на примесите от манган и титан.

Установено е, че камъкът шерл е единствен по рода си с електрически токове. Това свойство е използвано за определяне на радиоактивното замърсяване на кръвта. Черният турмалин нормализира притока на кръв и зарежда тялото с положителна енергия, като премахва негативната енергия и затопля болните области. Шерлът знае кога собственикът му има страдание и насочва вълшебната си сила към засегнатите области.

Черният турмалин помага за засилване на имунната система и лекува настинки. Той е мехлем и за душата. Успокоява при депресия, стрес и силна нервност. Дава сили на решилите да се отърват от зависимостите си, например наркомания, тютюнопушене и алкохолизъм. Облекчава всякакви болежки, но най-добре помага при артрит, болки в гърба и проблеми с гръбначния стълб. Използват го като спомагателно средство при лечение на надбъбречната жлеза. Има цялостен благотворен ефект върху ендокринната система. Помага при дислексия, тъй като подобрява координацията между ръката и окото. Лекува импотентност. Вълшебният защитник има приложение в онкологията – облекчава състоянието при химиотерапията. При наранявания на кости или мускули черният турмалин ускорява процеса на оздравяване. Подмладява кожните клетки, затова някои козметици използват масажори от черен турмалин.

Шерлът лекува и предпазва не само физическото тяло. Той почиства аурата и с това оздравява организма отвътре. Всички тревоги, омраза, гняв, самоунижение ще напуснат изчистеното етерно тяло. Отвън никакви отрицателни енергии не могат да проникнат през защитната му стена. Той отблъсква ревността, омразата, завистта и лошите чувства. Камъкът може да въведе стопанина си в невидими светове и паралелни реалности, откъдето той да черпи до безкрай знания и информация. Но само силна личност може да се справи с виденията, изпратени ни от черния турмалин.

Добива се главно в Бразилия и Мадагаскар. Има залежи и в Австралия, Афганистан, Пакистан, Индия, Бирма, Нигерия, Намибия, Урал, САЩ, Шри Ланка, Германия, Италия и Швейцария. В България го има на Витоша, около Владая.

 

Козирог и Скорпион ще благоденстват

Прави от родените през октомври бизнесмени

Черният турмалин, този магически камък, от хилядолетия се свързва с астрологията. Той представлява планетите Нептун и Плутон. Препоръчва се най-вече на родените под знаците на Козирог и Скорпион, на които носи душевен мир, благополучие и благоденствие. За хора, родени през октомври, шерлът ще донесе тънък бизнес усет и спокойствие. Същевременно ще отвори съзнанието им за новите възможности.

 

Прави щит около нас

Кристалът – начин на употреба

Пази от черна магия

Заради силната енергийна защита, която дава, шерлът се използва често във фън шуй подредбата на дома. Силата му нараства още повече, когато се постави във всеки от четирите ъгъла на стаята или имота.

Друг начин на употреба е да се потопи по един турмалинов кристал в малки купи с вода, които да се разпределят в основните помещения в дома. Водата се подменя всеки ден.

Качествата му се активират с масло от ким.

Шерлов кристал, насочен с върха от тялото навън, изтегля негативната енергия. Може да го използвате за успокояване на всякаква болка – поставете шерл върху мястото за 20-ина минути.

В моменти на силна тревога и в травматични за вас периоди носете винаги в себе си парче необработен черен турмалин.

 

Основни правила

Деца не бива да си имат работа с него

Носи се на средния пръст на лявата ръка

Пръстен с кварц с черен турмалин.

Шерлът не е подходящ за деца. Той трябва да бъде носен от зрели хора, при това само от много силни личности. Ако не сте сигурни, че можете да овладеете мощната му енергия, по-добре не си купувайте черен турмалин. Черният турмалин е един от най-използваните при медитация. Той е силно заземяващ кристал, който ни предпазва по време на астрални пътувания, като същевременно пречиства аурата и етерното тяло.

Той трябва да се носи на висулка или пръстен. Когато е на дясната ръка, трябва да бъде на показалеца. На лявата се слага на средния пръст. Като амулет под формата на необработен кристал за мъжете е подходящо да го носят в джоба на панталона си, докато жените може да си го поставят под възглавницата. Златото засилва магичните свойства на шерла.

На работното място ще създава приятен дух на сътрудничество и ще пропъжда негативните събеседници и скандалджиите. Може да го поставите в близост до монитора на компютъра. Той ще ви предпази от излъчването му, както и от радиацията на мобилния телефон и микровълновата печка.

Както повечето кристали, най-лесно ще го прочистите, ако постои една-две минути под течаща вода. Зарежда се, като го оставите за един час на слънце, макар че някои зареждат черния си турмалин на светлината на пълната луна.

 

Как да сме сигурни, че не е менте

Проверете го с магнит

Макар и да е най-често срещаният в природата, черният турмалин рядко се фасетира за бижута. Когато купувате шерл, като нищо може да се окаже, че са ви измамили. В най-лошия случай може да си купите синтетичен кварц или още по-зле – пластмаса. Понякога, вместо шерл, търговците може да ви дадат оникс или обсидиан. Черният турмалин може да различите по това, че има по-силни магнитни свойства от всички свои двойници. Ако е шлифовано камъче, което не е поставено в бижу, задачата ви е лесна. Когато го допрете, то ще се залепи за магнита и ще успеете да го придърпате с него. Ако е на пръстен, обици и т.н., скъпоценният метал ще тежи и може да не успеете да привлечете турмалина. За да проверите дали има привличане, трябва да го улесните нещата. Например, в пръстена може да пъхнете молив, който да поставите върху празна чаша. Към свободно поклащащото се бижу приближете магнита и ще видите, че камъчето определено се залепя.

Турмалинът е с висока твъдост – 7 по 10-степенната скала на Моос. Това означава, че с него можете да надраскате стъкло. Така ще разберете дали не е изкуствено камъче, но ониксът например е със същата твърдост.

 

ИНТЕРГЕОРЕСУРС – ТЪРГОВИЯ СЪС СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

София, ул. Козяк 17, бл.4 партер; www.intergeoresource.com; е-мейл: intergeoresource @gmail.com
тел: 02 980 58 70; мобилен: 0887 196 193; фaкс: 02 980 54 83

  • Скъпоценни, полускъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях
  • Експертни оценки и идентификация на скъпоценни камъни
  • Консултантска дейност в областта на геология, геофизика и минно дело
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.