Черната Златка показва кулинарни умения на рибен фест

И актьорите Васил Банов и Юрий Ангелов слагат готварската престилка

Златка Димитрова, известна повече като Черната Златка, ще приготвя рибен специалитет пред погледите на бургазлии. Тя е сред специалните гости на третото издание на Фестивала на рибата и виното в Бургас, който ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември в морския град.

Различни рибни специалитети ще се приготвят на шатрите пред погледите на посетителите. А селектирани винарски изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

На 14-ти септември, в събота Златка Димитрова ще покаже, че дори плеймейтките могат да бъдат добри кулинари и ще приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Специално за фестивала в Бургас пристига актьорът Васил Банов, който играе във филмите "Корави старчета" и "Летовници", а филмите ще бъдат показани двете фестивални вечери. Васил Банов ще покаже наживо как приготвя своята любима морска рецепта на 14-ти септември.

На 15-ти септември, неделя популярният актьор Юрий Ангелов ще гостува на фестивала и ще сготви за посетителите специална рибена чорба от Варвара.

Това е и денят, в който ще се проведе конкурсът за "Най-добра рибена чорба на Бургас". В него могат да участват заведения от града, които да покажат, че знаят най-добрата рецепта за рибена чорба и могат да я приготвят най-добре от всички.

Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно там се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

И понеже рибните специалитети си пасват най-добре с хубаво вино, сомелиерът Йордан Русев ще разкаже как да съчетаем умело подходящото вино с рибните ястия.

В програмата има още много забавления за деца, игри, винен тест за напреднали, състезания по най-бързо чистене на риба и други кулинарни умения и морски игри за цялото семейство.

Всяка фестивална вечер ще приключва с кино прожекция и концерти на живо на групите "Силует", "Обратен ефект", P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и Панайот Панайотов.

Коментари

Задължително поле