Черна комедия за фигурно пързаляне

Марго Роби играе Тоня Хардинг

Сценарият на биографичния филм е дело на Стивън Роджърс

28_8Страхотната Марго Роби се цели в големи награди с новия си филм - биографичната черна комедия “Аз, Тоня”. Филмът е опит за неконвенцзионален разказ за живота на най-печално известната състезателка по фигурно пързаляне Тоня Хардинг. В основата на сценария са невероятните, но истински събития, свързани с един от най-сензационните скандали в историята на спорта. В мрачно-комедиен тон са пресъздадени подробности около американската фигуристка Тоня Хардинг, нейното прочуто изпълнение на троен Аксел в състезание и нелепо замисленото и зле изпълнено нападение срещу нейната съперничка за Олимпийските игри Нанси Кериган.

Марго Роби поразява всички с превъплъщението си в изпълнената с хъс и енергия Хардинг, Себастиан Стан е в ролята на буйния Джеф Гилули, бившият съпруг на Тоня, а Алисън Джени се появява като майката с отровен език ЛаВона Голдън. Оригиналният сценарий е дело на Стивън Роджърс, а филма на Крейг Гилеспи е абсурден, дързък и проницателен портрет на Хардинг - нейния живот, заедно със славата и омразата, които я преследват…

Във филма участват още Кейтлин Карвър - в ролята на Кериган, Пол Уолтър Хаузър, Джулиан Никълсън, Божана Новакович и Боби Канавале.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино