„Черният петък“ предизвика задръствания в София

Намаленията по магазините, свързани с модерния през последните години Черен петък, предизвикаха задръствания в София и в някои от другите големи градове през целия ден, съобщава БТВ.

Около големите търговски центрове движението беше натоварено и на моменти парализирано. На някои места се образуваха и тапи.

Около 17 ч. започна интензивният трафик в посока моловете в София. Същото беше положението и в Пловдив, Бургас и Варна, където търговските комплекси също предлагат примамливи намаления.

Още от сутринта посетителите в търговските центрове бяха повече от обичайното за делничен ден. Традиционно интересът е голям към техниката. Други посетители обикалят търговските центрове на лов за всякакви стоки с намаление.

Отстъпките са между 7% и 70%, но в най-масовия случай – около 20%. Не всички магазини се включиха в намаленията за Черния петък. Интересът обаче стана причина за интензивен трафик около търговските центрове.

Миналата година станахме свидетели на огромни задръствания вечерта в деня на намаленията и Столичната община се е подготвила със специална организация на движението след 17:30 ч., когато повечето хора приключват работа и вероятно ще се запътят към търговските центрове.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреждават, че понякога търговците залагат капани. Препоръчват да сравняваме офертите.

Купените стоки онлайн могат да бъдат върнати, а рекламациите са задължителни – напомнят още от комисията. От КЗП днес правиха проверки за нелоялни реклами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България