„Черно море“ взе скалпа на „Левски“

В изключителна драма „Черно море“ взе скалпа на „Левски“ и продължи на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Тимът от Варна триумфира след трилър с 10 дузпи и четири гола в редовното време.

Португалци се оказаха големите грешници за столичани. Фелипе Нашименто се подхлъзна при решаващото пето изпълнение от бялата точка и я прати в облаците, вместо да класира „сините“ напред в турнира. Преди това за „Черно море“ с пропуск се отчете Георги Божилов, а гостите бяха безгрешни. При дузпите до грешка се провали и сънародникът му Нуно Рейш, а Пламен Димов преди него бе вкарал.

В редовното време „Левски“ на два пъти повеждаше чрез Жерсон Кабрал (9) и Хали Тиам (78). За домакините пък вкараха Атанас Зехиров (12) и Георги Божилов (90).

„Добре е за нас да има еуфория сега – каза Илиан Илиев, треньор на домакините. - С късмет върнахме гола в последната минута. Трябва ни повече самочувствие. Поздравявам „Левски“ за мача. Нашият труд обаче бе възнаграден.“

Двата отбора се измъчиха на тежкия терен във Варна. Именно заради него още в 6-ата минута исландският национал на гостите Холмар Ейолфсон усука коляно докато преследваше играч в "зелено-бяло" и бе сменен принудително. В първото продължение Иван Горанов напусна със съмнения за пукнато ребро.

Малко преди почивката пък реферът Ивайло Стоянов подмина дузпа за гостите. Пламен Димов игра с ръка в наказателното поле, но реферът остана безмълвен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ