На 21 февруари 2019 да почерпят

Турция: Европа се нуждае от съвременни миграционни политики

Франция глоби банка с 4,5 млрд. евро

Тръмп ускорява АЕЦ-овете за Саудитска Арабия Белият дом няма да търси гаранции от Рияд за ядрени оръжия

Задържаха бившия председател на македонския парламент Трайко Веляноски по искане на спецпрокуратурата

Партньорката на сръбския премиер Ана Бърнабич роди момче

Силно земетресение разтресе Турция, усети се и в Пловдив

Властите във Венецуела отмениха полети и затвориха ГКПП заради заплахите за външна намеса

Кайли Дженър: Нямам нито една пластична операция (СНИМКИ)

Умира аптеката, която работи като бакалия 1831 обекта нямат готовност за нововъведения

Скопие – център на шпионажа срещу Белград Обвинението хвърли сръбският министър на отбраната

АПИ: Между 23 и 24 часа на 20 февруари ще има профилактика на платформата за продажба на е-винетки

Внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев

Цензурата узаконена от българския парламент Депутатите отхвърлиха президентското вето върху промените в Закона за личните данни (обзор)

Русия пусна видеоклип с тест на нов подводен дрон с ядрен двигател (ВИДЕО)

Честват 134 години от създаването на държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов

В продължение на три дни учители, ученици и гости ще отбележат празника на Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов.

Кръгла маса на тема: „Партньорството с бизнеса – гаранция за успех“ даде началото на разнообразната програма, посветена на 134-годишнината от създаването на едно от най-добрите икономически средни училища в България. Във форума участваха работодатели от Свищов и партньори на училището, които споделиха мнението си от работата с възпитаниците и обмениха полезни предложения. Работодатели изразиха похвалиха младите хора заради тяхната ангажираност и отговорност, с които подхождат към възложените им задачи по време на практиките и стажовете.

„Нека запазим завета на Дарителя и Търговската гимназия да съхрани през годините този дух, с който тук се преподават икономика, търговия, туризъм, информатика. Всички сме длъжници на учителите, които полагат ежедневни усилия да възпитат в нашите деца този дух на Дарителя, но голяма роля в развитието им имаме и ние, като родители, и работодатели. Убеден съм, че работодателите имат своето важно място в професионалното развитие на учениците. При провеждането на различните практики и стажове те могат да покажат на младите хора реалните изисквания на пазара на труда и да им предадат безценен опит“, заяви председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов

На срещата беше разяснена дуалната система на обучение и представени реализираните професии през 2018/2019 година. Бяха обобщени резултатите от партньорството с бизнеса и показани реални проекти, при които теорията среща практиката. По проект „Ученически практики – мост към бизнеса“, стана ясно, че за периода 2013 – 2018 година са взели участие 273 ученици-стажанти и са изплатени стипендии в размер на 81 900 лв.

Директорката на училището Румяна Иванова сподели, че се чувства подкрепена от общинското ръководство и от работодателите в Свищов и, че чрез дуалната форма на обучение, се преминава към адекватна пригодност за заетост.
Честванията на годишнината от родолюбивото дело на Димитър Хадживасилев ще продължат с културни мероприятия, спортни изяви, и факелно шествие до паметника на Дарителите в Свищов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.