Четат присъди във физкултурен салон

Съдии от районния съд в Карлово ще заседават и произнасят присъди във физкултурен салон на местното училище. Това стана ясно днес на заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). Поради опасност от срутване на сградата на съда кадровиците разрешиха от днес да започне незабавна евакуация на магистрати и служители.

От днес те временно ще обитават частна къща, подходяща за кабинетите им, а делата ще се водят в местното училище „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“. ВСС прие да се подпише договор за наем на къщата за около 4000 лв. на месец и да се водят преговори за условията, при които гимназията временно да освободи няколко етажа и салона. За момента магистратите ще ползват базата на училището безвъзмездно.

„Има опасност за живота и здравето на всеки, който влиза в сградата на съда“, заяви членът на съвета Михаил Кожарев. Стените и таваните й са напукани и състоянието им станало критично след скорошен ремонт в съседен имот. За тези проблеми на съдебната сграда се знаело отдавна, а преди две години се потвърдило от геодезическо проучване. Предстои областната управа и общината да предложат други сгради за трайно установяване на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право