Четворният убиец от Каспичан отива на съд

Окръжна прокуратура в Шумен предаде на съд 64–годишния Петър Петров от град Каспичан, който ликвидира с особена жестокост четирима свои родственици. Това съобщиха от обвинението в четвъртък. Както "Труд" писа , кървавата вакханалия беше разкрита на 24 септември т.г. Мъжът е обвинен, че умишлено е умъртвил двама съпрузи Георги и Гуля Великови и техните деца Славка Петрова и Веселин Петров по особено мъчителен начин и с особена жестокост, като убийствата са извършени предумишлено.

Установено е, че това не е първи случай в досието на Петър - през 1989г. в Смолян при конфликт той наранил човек с нож в областта на корема и бил осъден условно. Към момента на извършване на четворното убийство е бил реабилитиран по право, уточняват от прокуратурата.

През 2015 г. Петров се пенсионирал и се върнал да живее в къща в Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия й вход пострадалите чичо му Георги и стринка му Гуля. Между него и Великови възниквали конфликти, налагала се и намеса на полицията. Причина за пререканията била имотен спор - Великови го гонели от къщата, смятали, че не трябва да живее там. През есента на тази година пред свидетели Петър отправял закани по адрес на родствениците си.

На 24 септември на улицата пред къщата между Петър, който бил пийнал и стинка му възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, ката влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал кога ще спрат да го гонят от къщата. Жената му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава Петров се развъртял с брадвичката и посякъл домакинята. Веднага след това нападнал и по същия механизъм умъртвил чичо си. Убиецът тъкмо се запътил да излиза от къщата и в коридора се натъкнал на Славка и Веселин. Умъртвил ги по същия начин, както родителите им. После счупил телефоните на всички, измил ръцете си и напуснал къщата, заключвайки след себе си входната врата. Прибрал се и се заключил в дома си, който се намирал на втория етаж на същата къща, но с друг вход. Там го открили на следващия ден от полицията. Органите на реда стигнали до къщата след като дъщерята на Славка не можела да се свърже нито с майка си, нито с баба си и дядо си и подала сигнал.

В хода на разследването са извършени множество процесуално–следствени действия - огледи, разпити, съдебно-медицински експертизи, психолого – психиатрична експертиза. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.-медицински експертизи, психолого – психиатрична експертиза. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Коментари

Задължително поле