Четвърта кражба за дни от двама непълнолетни в Попово

Четвърта кражба за по-малко от месец извършиха двама тийнейджъри от Попово, които не са били проявявани преди, но от 20 ноември не спират да правят бели. Хлапетата на 15 и 16 години, които са ученици, последно са установени като извършители на кражба на инструменти и документи от камион, паркиран пред дома на шофьора в Попово. Двете деца претърсили кабината и прибрали каквото могли в нощта срещу вторник. Задигнатото е намерено и ще бъде върнато, уточниха от полицията в Търговище.

В началото на декември същите момчета разбиха кафе автомати в града и отмъкнаха 187 лв. При разкриването им тогава стана ясно, че те са извършили и взломните кражби в две училища в града, които станаха около 17-20 ноември. Тогава те откраднали 3 лаптопа, четири настолни компютъра и три монитора.

Техниката беше открита в домовете им и иззета.

Въпреки че бяха задържани и разпитвани, двамата не са кротнали, а продължавали с противозаконните действия.

Други двама непълнолетни се записаха с разбиване на автомат за кафе, поставен в коридор в бившата стоматология в Търговище. В следобедните часове в понеделник двамата 17-годишни потрошили пластмасова решетка и задигнали 203 лв. на монети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право